Stemningsfull sommerfest på Haugarplassen

Tradisjoner skal en ikke tulle for mye med, og det gjorde heller ikke ungdomslaget da de inviterte til sommerfest med Frøya på Haugarplassen lørdag 26. juni.

For noen år siden la man ned mye arbeide i tilrigging på plassen, med ekstra gjerder, toaletter, scene, bar osv. Det enkle er ofte det best, sier en av våre matgiganter i sine reklamer. Det samme sa også ungdomslagets leder, Bjørn Orerød. Så i fjor gjorde man det enkelt, og det samme i år. Utescenen og kioskbyggene står jo der, så hvorfor ikke bare bruke dem. Toalettanlegg finnes i tilknytning til klubbhuset. Enkelt, greit og mye rensligere og bedre på alle måter. Alt i alt er dette billigere for ungdomslaget, og ikke minst veldig arbeidsbesparende.

En liten digresjon i forhold til det enkle: Noen av våre lokale ungdommer, som hadde tenkt seg på utefesten,  ble veldig usikre lørdag ettermiddag. De kjørte forbi plassen, men kunne ikke se verken gjerder eller andre innretninger som de husket fra tidligere. Tvilen meldte seg: var det i dag det var utefest. Joda, ved nærmere sjekk var dette dagen. Men gjerdene da?

Det musikalske var det Frøya som sto for. 2009 var året hvor drømmen ble til virkelighet for artisten Frøya. Med albumet «Jenta fra Landet» fikk hun sitt store gjennombrudd som artist. Albumet klatret i turbofart til topp på VG-lista, og solgte til gull etter bare seks uker. Dette medførte mye mediaomtale, og plutselig ville publikum og arrangører over hele landet bli nærmere kjent med denne nykommeren. Turnélivet var i gang, og et stort antall konserter på festivaler og samfunnshus ble gjennomført i 2009. Og turnesuksessen fortsetter i 2010.

For en tid tilbake var Frøya igjen ute med et nytt album: «My American Dream». Albumet formidler hennes særpreg med musikk i grenselandet mellom dans og country. At countrymusikken ligger hennes hjerte nærmest er det liten tvil om, men igjen viser hun allsidigheten sin på dette albumet.

Artisten Frøya, Frøydis Skinnarland, kommer fra bygda Melum utenfor Skien. Hun bor på gård og er sånn sett «jenta fra landet» også i virkeligheten. Sang og musikk har alltid vært hennes største lidenskap. Det å synge, spille og skrive låter har bestandig vært en viktig del av hennes liv. Frøya har sitt eget band som består av følgende personer:

  • Endre Christansen (keyboard)
  • Rolf Øyvind Hæg (trommer)
  • Øyvind Helgedal Nilsen (bass)
  • Dag Svartskuren (gitar)

Hva er vel ikke mer naturlig enn at Frøya – jenta fra landet – faktisk også legger turneen sin innom landsbygda. Og det er akkurat det hun gjorde når hun og bandet inntok scenen på den idylliske festplassen i Høyjord – Haugarplassen.

Det blir ikke ordentlig mørkt i slutten av juni, men når skumringen og halvmørket inntok Høyjord kunne man se de kulørte pærene som var opphengt over plassen – og som har vært i bruk på utallige fester i en årrekke. De er en del av tradisjonen, så de er selvsagt med. Man kunne også observere Jørg`s lyssetting av noen av plassens store og omkransende trær. Dette gir en fin ramme om arrangementet.

Fra arrangørhold kunne man selvfølgelig ønske seg flere besøkende. Særlig på en kveld som denne med superfint vær og god musikk fra scenen. Men ungdomslaget er nå en gang fornøyd med de 250 personene som fant veien til Haugarplassen denne lørdagskvelden. Det så ut til at alle hygget seg på denne festen som forløp på en stille og rolig måte.

Høyjord Ungdomslag takker våre sponsorer, som er viktige for at vi skal kunne tørre å markedsføre og satse på slike fester.
Støtt dem – de støtter oss!

HASÅS AS –  VESTFOLD PLASTINDUSTRI –  MODUL –  MENY ANDEBU –  MYRVOLLEN TRANSPORT

SOLBERG AUTOSERVICE  –  MASKINENTREPRENØR TAS AS  –  TRYGVE RYE JOHNSEN  –  SOLHEIM MASKIN AS

Liker du denne artiklen?

Del på Facebook
Del på Twitter