Sang med Return

Arne Jacobsen kan du komme opp hit på scenen? Beskjeden gikk ut over høyttaleranlegget og ble formidlet av Return selv. Bare noen få innvidde visste hva som skulle skje. Men de færreste tenkte neppe noe særlig over denne beskjeden. Noen låter senere ble det opplyst om at nå var Arne Jacobsen kommet. Og midt under Return-konserten på Haugarplassen 15. juli dukket plutselig en stor mann med et bredt smil opp på scenen. Endelig fikk han møte sine helter.

Ikke bak scenen – men på selve scenen. Ikke i en pause – men midt i konserten. Og ikke nok med det; Arne er ikke snauere enn at han like godt synger med. Av full hals. For noen minutter er det Arne som er midtpunktet. Publikummet lar seg lett rive med. Hele festplassen syder av stemning – god, gammeldags feststemning av ypperste klasse. Men hvem er så denne Arne-mannen egentlig, og hvordan havnet han på scenen sammen med Return i Høyjord?

Det begynte med at 32 år gamle Arne Jacobsen fra Horten var på en grillfest i Høyjord i juni en gang. Der fortalte han at Return skulle spille i Høyjord, og på tull sa han at han skulle være med på scenen å synge. Det Arne ikke visste var at det på den samme grillfesten var ei handlekraftig dame som via bekjentskaper tok kontakt med Return og fikk ordnet det slik at Arne faktisk kunne ta seg en sang sammen med Return-gutta. Arne stakkar, han visste ingen ting. Han ble nok først litt overrumplet og litt satt ut med en gang når han står der foran scenen og digger en kanonbra konsert og blir ropt opp. Han – Arne Jacobsen – blir ropt opp og bedt om å komme på scenen. Har en vært svær i kjeften og sagt A, må en jo si B også, tenker kanskje Arne. Men skitt au, denne sjansen får jeg nok bare en gang tenker han sikkert, og entrer scenen som den største selvfølge her i verden. De som var i Høyjord vet hvordan dette gikk – dere andre får kikke litt på filmsnuttene over og bildene under.

Liker du denne artiklen?

Del på Facebook
Del på Twitter