Tverrfaglig teaterverksted i Langesund 2005

Nok et vellykket NFU-kurs er gjennomført

I weekenden 25. – 27. februar kunne NFU (Norsk Frilynt Ungdomsforbund) atter en gang innby til stor kursweekend. Så populære har disse kursene blitt at enkelte deltagere faktisk betaler kurset selv, dersom deres eget medlemslag ikke tar den utgiften. Det er synd at ikke alle ungdomslag og andre grupperinger tar den kostnaden, for dette er vel anvendte penger sett i lys av senere rekruttering. Kursstedet var Quality Skjærgården Hotell og Badepark i Langesund, og rundt femti ungdommer, og noen over sin første ungdom, reiste til Langesund denne siste weekenden i vinterferien for å være med på Tverrfaglig teaterverksted. Høyjord hadde hele tolv deltagere på kurset.

Kurset tok for seg hvordan man produserer en teaterforestilling. Målet med kurset var å gi inspirasjon, ideer og kunnskap om teaterproduksonen. Alle vet jo at det trengs skuespillere på scenen i ei teatergruppe, men de fleste vet ikke nok om apparatet og oppgavene rundt, som: prosjektledelse, markedsføring, hvor og hvordan søke midler, inspisientens rolle, det tekniske med lys og lyd, kostyme, kulisser og scenografi, sminke, styrets oppgaver samt regi og skuespill. Alle teamene ble berørt, men ikke alle oppgavene kunne bli utført fullt ut. Sammen med instruktørene Heljar Berge og Frode Alexander Rismyr ?lekte? deltagerne seg gjennom en produksjon.

Tre grupper ble opprettet, hvor alle fikk hver sin oppgave med oppsetting av et stykke. At det var en kreativ og dyktig gjeng som deltok på kurset viste presentasjonene på søndag ettermiddag.

Men et slikt weekendkurs er selvsagt ikke bare kurs og atter kurs. Det sosiale er vel så viktig. De ivrigste brukte ganske mange timer i badeparken. Noen inntok også frokosten i badeparken. Nattklubblokalet i kjelleren ble karaokebar, og her ble det sunget og danset til over midtnatt.

Liker du denne artiklen?

Del på Facebook
Del på Twitter