Ungdomslederkurs i Langesund

Norsk Frilynt ungdomsforbund (NFU) www.frilynt.no med sin samarbeidspartner Vestfold Ungdomsfylking (VUF) www.vuf.no har i helgen 17. til 19. februar avholdt et ungdomslederkurs i Langesund. Deltagerne var i hovedsak ungdommer fra 13 til 18 år, hvorav de aller fleste har funksjoner på sine hjemsteder der de jobber med barn og unge på sin lokale fritidsklubb. Fra Høyjord var vi veldig godt representert med en stor og fin gjeng positive ungdommer.

Det var rundt femti deltagere på kurset, de aller fleste kom fra Vestfold. Men det kom også en gjeng helt fra Senja for å gå på kurs, samt noen fra Akershus og rundt der. Det var ankomst på fredag kveld. Det ble tid til en presentasjon av NFU, filmklipp fra tidligere kurs, deltagerpresentasjon og praktiske opplysninger. Middag, bading i hotellets glimrende badepark og litt sosialt samvær ble det også tid til.

Lørdagen valgte flere å ta frokosten i badeanlegget, før man benket seg i møtesalen ? og kurset var i gang. Styrets oppgaver, organisasjonslære, lagsoppbygging osv. var temaer man var innom. Råd og tips om hvor og hvordan man kan søke om penger var et annet tema. Gruppearbeid med presentasjon i plenum var en del av kursopplegget. Og selvfølgelig skulle de enkelte lag og klubber presentere seg. Noen bare fortalte, andre hadde med film og bilder, avisutklipp etc.

Etter endt kurs på lørdag ettermiddag var det fri aktivitetet, men det var naturlig nok badeanlegget som ble flittigs brukt. Senere på kvelden var det middag, og folk gjorde stort sett som de ville utover kvelden ? og natta med.

Søndag morgen var det mange ?trøtte tryner? å se. De aller fleste klarte å få i seg noe frokost før kurset startet, men noen kom ?med tunga ut av munnen? i aller siste øyeblikk. Disse kursene er selvsagt helt rusfrie, så det var heller mangel på søvn som gjorde at folk var trøtte.

Kursbiten på søndag besto av teori, gruppearbeid og filmeksempler. Felles for begge kursdager var korte avbrekk til leker, som samtidig var beregnet som en ide en kunne ta med seg hjem til sin egen klubb. Kurset ble avsluttet med utdeling av kursbevis samt evaluering av kurshelgen. Og konklusjonen var klar: dette hadde vært en fin og grei helg med passe doser kurs.

Kursleder var Frode Alexander Rismyhr, som på en klar og profesjonell måte loset deltagerne gjennom disse dagene i Langesund.

Så var denne helgen over. Nye bekjentskaper er gjort, andres ideer er mottatt. Kanskje bra det var vinterferie den påfølgende uke. Tipper jeg rett når jeg sier at det var mange av kursdeltagerne som sov lenge på mandagen?

Liker du denne artiklen?

Del på Facebook
Del på Twitter